Alfafood AS

Våre produsenter

Siden 1993 har Alfafood drevet med et prinsipp om å tilby unike og naturlige produkter til helsekostkjeder og sluttforbrukere i hele Norge. Dette ønsker vi å fortsette med fremover, og samtidig jobbe med å tilby nye og spennende produkter i vårt sortiment.

Alfafood har samarbeid med leverandører av unike og naturlige produkter

Biotta

Som den bærekraftige produsent vi er har målet vårt helt siden 1957 vært å gi folk en smak av naturen. Biotta legger stor vekt på og ønsker at alle må få med seg opplevelsen av en ren og ekte smak når de drikker juicene våre. Hovedfokuset vårt er økologiske produkter og høy kvalitet.

Vi avviser alle organiske produkter som er blitt masseprodusert på bekostning av kvalitet. Vår merkesak er den sunne og naturlige energi som finnes i hver eneste flaske med Biotta-juice.

Vi følger prosessen helhetlig fra det voksende frukt- og grønnsaks stadiet til ferdig tapping på flaske. Ved å samarbeide tett med lokale bønder støtter vi bærekraftig økologisk landbruk i hjemlandet Sveits. Lenger unna støtter vi også våre partnere og bønder i å produsere økologisk frukt og grønnsaker.

Prestisjefylt nasjonal og internasjonal sertifisering, som bl.a.” Bio Suisse” og ”Debio”, gjenspeiler blant annet det faktum at kvaliteten på våre produkter og produksjonsprosesser er strengt overvåket og under konstant kontroll.

Å gjøre folk bra

Innholdet i juicene våre produseres av de beste frukt og grønnsaker som er å få på markedet. Under innhøstingen tilbyr vi gjerne å vise besøkende detaljene i prosessen.

Et av de målsetninger vi har er å kombinere de naturlige egenskaper i fruktene, knollene og røttene våre, og hvordan vi kan lage næringsrike juiceblandinger – f.eks. en velværepakke med Biotta juice for en hel uke. Det høres kanskje litt gammeldags ut i disse dager, men ikke desto mindre: vi tar helse og livsenergi til kundene våre meget seriøst.

I hver flaske Biotta-juice sender vi en liten porsjon velsmakende natur ut i verden – og kanskje en fornemmelse av «joie de vivre» (livsglede). Du klarer ikke å presse mer natur ned i en flaske.

Retningslinjer

Oppskrifter

Vi har flere oppskrifter på hvordan du kan bruke produktene fra Biotta i hverdagen. 

Bøndene våre

Bøndene, som jobber for oss, har alle mer enn ti års erfaring i dyrking av økologiske grønnsaker. De er også dedikert til saken, og har sansen for detaljer. På deres velstelte og fruktbare jorder dyrker de med stor innsikt og omsorg gulrøtter, rødbeter, poteter eller selleri – det gir nettopp den velkjente aroma og smak som du finner i Biottajuicene.

De fleste økologiske grønnsakene som brukes i juicene, er hentet fra regionen rundt Biottafabrikken, på sørkysten av Bodensjøen – en region som har et perfekt klima til dette formål. Med andre ord: kort, og direkte transport fra jordet til flasken. Sesongens råvarer bearbeides ferske innenfor noen få timer etter at de er høstet.

Vår store interesse er å støtte økologisk landbruk i Sveits så derfor prioriterer vi å tilby bøndene våre gode kontrakter og solide arbeidsforhold. Det å ha et godt tillitsforhold til de som arbeider for Biotta og som vi kjenner personlig er noe vi prioriterer på høyt plan.

Avtalene med bøndene våre er langsiktige, og vi går for å betale en god pris for de gode og naturlige råvarene vi anvender. For oss begynner «fair trade» hjemme – rett foran fabrikkportene i Tägerwilen (Thurgau).

(produsentens nettside inneholder flere produkter som ikke importers til Norge)

Carls-Bergh Pharma

Fra Carls-Bergh Pharma i Sverige importerer vi bl.a. Bjãst og Hår-Pantoten-produkter.

Trygge og høykvalitets helseprodukter – For helse og velvære siden 1952

Carls-Bergh Pharma har egen produksjon og produktutvikling i Göteborg. Virksomheten har i dag produksjon for kunder både innenfor og utenfor Sveriges grenser. Selskapets egne merkevarer er også representert i Sverige, Norge, Italia, Canada og New Zealand.

Familiefirmaet ble grunnlagt i Göteborg i 1952 av Uno Carlsson og Eric J Bergh. De to grunnleggerne kalt firmaet AB CARLS-BERGH. I 1997 endret selskapet navn til Carls-Bergh Pharma AB. I dag drives selskapet fortsatt av familien.

(produsentens nettside inneholder flere produkter som ikke importers til Norge)

Oppskrifter

Vi har flere oppskrifter på hvordan du kan bruke produktene fra Carls-Bergh Pharma i hverdagen. 

Bjäst Flokker

Naturliga B-vitaminer

B-vitaminer er en gruppe vannoppløselige vitaminer, som vanligvis finnes i maten vår. Vanligvis holder B-vitaminene vår metabolisme i gang og er derfor viktig. Men hvordan får vi disse viktige vitaminene i oss? Selvfølgelig ved å velge et vitaminrikt kosthold, helst i kombinasjon med et godt kosttilskudd. Siden antikken har mennesker brukt gjær, men hovedsakelig som hjelpemiddel til baking og øl og vinproduksjon. I dag vet vi at gjær også er en utmerket kilde til B-vitaminer.

Hva er gjær?

Gjær en slags sopp som består av mikroskopisk små celler, svampene har en evne til å gjære karbohydrater slik at alkohol og karbondioksid dannes. Dette er egenskapene som brukes i produksjon av vin og øl. Vin gjær sitter i skallet av druene, og det finnes flere forskjellige typer vin gjær som igjen gir sin spesielle vin-sort. Ølgjær har en spesielt sterk gjærkapasitet, som tidligere brukte det som var igjen etter øl-gjæring for brødbakst. Dermed er ølgjær og brødgjær i utgangspunktet det samme. I dag produseres ølgjær og brødgjær som egen produkter.

Men all gjær har ikke så høyt innhold av B-vitaminer. Høyeste innhold har næringsgjær. Til Bjäst har vi også valgt en spesiell rase næringsgjær, saccharomyces cerevisiae. Denne rasen er valgt på grunn av dens fine sammensetning av proteiner og dets evne til naturlig å danne høye nivåer av vitamin.

Prosessen

Hvordan blir små gjærceller til Bjæst? Vel, alt starter med at levende gjærceller blir blandet sammen med en optimal næringsoppløsning i en beholder. Under kontrollerte forhold med tilgang til ren luft og til riktig temperatur vokser den stadig mer. Når den vokser, blir blandingen flyttet til en større beholder. Til slutt pumpes blandingen ut og cellene blir drept ved å åpne cellene, som dermed ikke kan «vokse» lenger. Blandingen helles deretter i en separator hvor vannet separeres. Nå har vi en våt, men sentrifugert pure bestående av åpne drepte gjærceller. Puréen tørkes til slutt under mild varme og støvsuging. Dette gjøres ved å distribuere puréen på en spinnende varm tromme med sugekraft. Når gjæren tørkes, blir den forsiktig skrapt av trommelen og umiddelbart pakket.

Viktig å vite

Vi får ofte spørsmål om Bjäst kan gjære. Svaret er nei, gjærcellene er helt drept og har mistet sin gjæringsevne. Bjæst kan derfor ikke brukes som gjæringsmiddel.

Frokost

Bjæst flokker er et utmerket frokostprodukt. Gode og nyttige flager å blande i den selvtillitgjorte musli eller å supplere den ferdigkjøpte. Flakene kan også strykes på grøt. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis flakene blir oppvarmet, er det en risiko for at noen av de verdifulle vitaminer vil bli ødelagt. Med Bjäst til frokost får du snart en ny og god vane.

Du kan søke etter oppskrifter med næringsgjær på: www.veganmannen.com

Obbekjærs

Hva er Obbekjær?
Ulykke snudd til lykke. En trafikkulykke er årsaken til, at Obbekjærs originale peppermynteolje i dag er et populært og anerkjent naturmiddel. Mot sin vilje ble Erhardt Obbekjær pensjonert fra arbeid som fabrikksleder, da han som 75-åring opplevde en alvorlig trafikkulykke. Etter ulykken hadde han det virkelig ille. Arbeidslivet var slik han så det slutt, og ofte følte han seg lammet og kunne verken røre seg eller snakke. Etter tilstrekkelig mange anfall begynte Obbekjær å ransake sin hjerne for å finne hjelp. Erhardt var sønn av en landsbylærer fra Thisted i Danmark, sjettemann av ti barn.

Utdannelsen tok ham fra å være landbrukselev over Landbohøjskolen til en spesialutdannelse i bakteriologi. Han fikk eget laboratorium og ble fabrikksleder. Obbekjærs kunnskap fra arbeidet i laboratoriene fikk ham til å tenke på eteriske planteoljers lette opptakelse i organismen og spesielt på peppermynteoljens gunstige effekt på mange forskjellige lidelser. Resultatet ble, at han ordinerte seg selv en solid dose peppermynteolje blandet med druesukker (dextrose). Etter få dager med denne blandingen følte den da 77-årige pensjonist, at han fikk sine tapte krefter igjen.
Da han med peppermynteoljens hjelp etter kort tid var kommet til hektene, begynte han i kortklubben igjen. En av medspillerne var redaksjonssekretær ved en avis på Sjælland. Han skrev historien om Obbekjær, og slik kom Obbekjær Peppermyntens gavmilde virkninger til offentlighetens kjennskap i Danmark første gang. Snipp, snapp snute? – men historien var ikke ute!