Alfafood AS

Hyllebærnektar i ditt husapotek

Kun de beste hyllebær brukes til å lage Biotta hyllebærnektar. Hyllebær er som kjent godt for halsen og er perfekt for å forebygge din helse for lange vintre.

For deg som sliter med influensa og forkjølelse, kan hyllebær være et godt supplement i høst- og vintersesongen. Den svarte hyllebærbusken tilhører kaprifoliefamilien og trives nesten overalt – fra skogkanten til fjellet. Både de gulhvite blomstene som blomstrer om våren og de lilla-svarte bærene, som høstes om høsten, er spiselige.

Bærene kan bearbeides til juice eller syltetøy, og blomstene brukes vanligvis til å lage te eller cordial. Begge komponentene er rike på såkalte phytonutrients. Fytonæringsstoffer er blant annet ansvarlige for fargen og smaken på en frukt eller grønnsak, men de er også av avgjørende betydning for den menneskelige organismen. Både hyllebær og hylleblomster inneholder flavonoider, en undergruppe av phytonutrients. Flavonoider har vist seg å ha antivirale, antioksidante og betennelsesdempende effekter. 

Dokumenterte studier

En studie publisert i 2004 i Journal of International Medical Research viste at hyllebær også har slimløsende og vanndrivende virkning. Dette gjør den ideell for behandling av forkjølelse, der målet er å skylle ut og hoste opp bakteriene. Når du drikker hyllebærsaft for forkjølelse, er den spesielt beroligende når den blir litt varm. Med andre ord er hyllebær og hylleblomst utmerket for behandling av betennelsesreaksjoner i kroppen, så vel som bakterielle eller virussykdommer som forkjølelse eller influensa.

Drikk av hyllebær er populære og deilige måter å nyte denne planten på. Men det er også verdt å holde det i husholdningen av flere årsaker:

– Velkjent effekt mot forkjølelse

– Sies å ha antivirale og betennelsesdempende effekter

– Kan bidra til å rense luftveiene for slim.

Så det er ikke nødvendig å starte med sterke medisiner. Men prøv med Hyllebær først – Ha alltid et godt lager med Biotta hyllebærnektar hjemme på denne tiden av året.

Legg igjen en kommentar